DIGITALA NYHETER FRÅN SVT (SVERIGES TELEVISION)
Sidan uppdaterad 2017-08-25


Boxers kanalutbud

Information om SVT-paketet.SVT's kanaler är följande kanaler: SVT1, SVT2,SVT1 HD, SVT2 HD, SVT24, Kunskapskanalen och Barnkanalen.
Läs även här

MOTTAGNING MED VANLIG TV-ANTENN: Godkända boxar och TV-apparater.


MOTTAGNING MED PARABOL
- Frikanalspaketet/SVT-paketet (Viasat)
Du kan få tillgång till SVT's kanaler om du har en parabol och en digitalbox, godkänd av Viasat. SVT-Paketet innehåller följande kanaler:
SVT1, SVT2, SVT1 HD, SVT2 HD, SVT24, Kunskapskanalen och Barnkanalen. Frikanalspaketet är kostnadsfritt och du behöver inget programkort. (med undantag av mottagaren Pace 460 som kräver programkort).

För att få tillgång till TV4, TV6 och TV7 krävs ett programkort som beställs via kundsupport på 08-52 20 00 00. För mer information om Viasats kanalutbud klicka på länkarna nedan.

Här kan man se alla Viasats godkända mottagare: Viasats godkända mottagare. Viasats frikanalspaket använder sig av NDS/Videoguard som krypteringsmetod. Detta betyder i praktiken att du inte behöver något programkort för att ta emot sändningarna. Istället uppger du ditt box-ID (NDS-nummer som vanligen står på undersidan eller baksidan av boxen), så skickar Viasat ut en signal som gör att din box kan avkoda signalen. Från att du gjort beställningen tar det alltså bara några minuter innan det hela börjar fungera, förutsatt att parabolantennen är riktad mot Sirius 4 (5° öst).Paketet är helt avgiftsfritt. Det är dock enbart tillgängligt för personer bosatta i Sverige, troligtvis eftersom Viasat inte har rättigheter att distribuera SVT och TV4 till andra länder. Vid beställning måste man uppge personnummer och en svensk adress. Ange att du vill ha "Frikanalspaketet".Sedan hösten 2009 har kanalerna som inte produceras av SVT tagits bort ur det avgiftsfria Frikanalspaketet (som numera kallas SVT-paketet i vissa sammanhang). TV4, TV6 och TV7 kräver numer ett programkort, som kostar 299:-/halvår. Även med detta programkort förblir paketet dock ett av de allra billigaste på marknaden riktad mot parabolkunder.MOTTAGNING MED PARABOL - Frikanalspaketet (Canal Digital)
Canal Digitals frikanalspaket använder sig av Conax som krypteringsmetod. Detta betyder att du måste ha ett programkort för att få tillgång till SVT-kanalerna. Detta kort debiterar Canal Digital dig en depositionsavgift på 795 kronor för. Om du någon gång bestämmer dig för att lämna tillbaka kortet, så får du tillbaka depositionsavgiften.Vid beställning av detta paket hos Canal Digital, uppge att du vill ha ett "Depositionskort". Detta är namnet på frikanalspaketet hos Canal Digital.

TERACOM
Teracoms hemsida: www.teracom.se
Frekvenstabeller för TV-kanaler i hela landet: här

Kanalutbud i marknätet: här